Θέλετε οι εργαζόμενοί σας να είναι πιο ευχαριστημένοι στη δουλειά τους αλλά και να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους;

Ένα πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Harvard Business Review που δημοσιεύτηκε από τον Jeanne C. Meister εξηγεί ότι τα προγράμματα ευεξίας και τα πρόσθετα εργασιακά πλεονεκτήματα είναι λιγότερο σημαντικά για την ικανοποίηση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων από την προσφορά ενός χώρου εργασίας υψηλής ποιότητας.

Αντί να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε πρόσθετα, η έρευνά τους που εστίασε σε συνεντεύξεις από πάνω από 1.600 άτομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο να τηρούνται οι παρακάτω τρείς παράγοντες:

Καλύτερη ποιότητα αέρα + -

Πάνω από το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ποιότητα του αέρα στην εργασία έχει μεγάλη σημασία. Η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας χώρου είναι επίσης πολύ σημαντική. Η εύρεση ενός χώρου με παράθυρα που προσφέρουν πρόσβαση σε καθαρό αέρα καθώς και ένα καλό σύστημα εξαερισμού κάνει τους ανθρώπους πιο ενεργητικούς και λιγότερο κουρασμένους.

Πρόσβαση στο φυσικό φως + -

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η πρόσβαση σε φυσικό και άνετο φως είναι πολύ σημαντική. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο θέλει να ελέγχει τον φωτισμό των γραφείων και του γραφείου, καθώς και τα επίπεδα φυσικού φωτισμού που εκπέμπουν.

Δυνατότητα εξατομίκευσης του χώρου εργασίας + -

Η δυνατότητα εξατομίκευσης του χώρου εργασίας των ερωτηθέντων ήταν τόσο σημαντική που αρκετοί από αυτούς θα προτιμούσαν αυτή τη δυνατότητα παρά τη δυνατότητα απεριορίστων διακοπών!

Εκτός από τη θερμοκρασία και το φως, το να είναι σε θέση να ρυθμισούν τα επίπεδα θορύβου και το ‘soundscape’ στον χώρο εργασίας τους είναι κλειδί. Το να βρίσκεται κανείς σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς βοηθά πολύ στην παραγωγικότητα μας.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες συμβάλλουν στην προσφορά ενός χώρου εργασίας που, σύμφωνα με τα ευρήματά τους, θα μπορούσαν να μειώσουν τις μέρες απουσίας των εργαζομένων έως και τέσσερις μέρες το χρόνο, ενώ καθιστούν όλες τις υπόλοιπες ημέρες πιο ευχάριστες και δημιουργικές.

Γίνοντας μέλος στη Sirius Workspace εξασφαλίζετε άμεσα τους τρεις πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στην παραγωγικότητα και την χαρά των εργαζομένων σας.