Τόνωση επιχειρηματικότητας και τουρισμού στον Πειραιά

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μεταμορφώνεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται τόνωση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού το επόμενο διάστημα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι παρακάτω μεγάλες αλλαγές:

Mε αυτήν την επέκταση βελτιώθηκε η κυκλοφορία για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Η σύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο ήταν έργο κομβικής σημασίας για την τόνωση τόσο της τουριστικής κίνησης όσο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 ο Πύργος του Πειραιά, ο λεγόμενος «κοιμώμενος γίγαντας» που άρχισε να κατασκευάζεται το 1972 και παρέμεινε αναξιοποίητος εδώ και 50 χρόνια, ανακατασκευάζεται με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και σύντομα αυτό το μεγάλο project θα ολοκληρωθεί. Το έργο του Ουρανοξύστη θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

 Το ιστορικό ξενοδοχείο Mistral κοντά στην Μαρίνα Μικρολίμανου στον Πειραιά θα μεταμορφωθεί σε ένα πιο μικρό ξενοδοχείο πόλης. Η αναβάθμιση αυτή φέρει την υπογραφή του ξενοδοχειακού κολοσσού Hilton υπό το brand Hampton.

Πρόκειται για μεγάλη επένδυση μετατροπής του Μεγάρου Μεταξά σε 4άστερο ξενοδοχείο για τον Όμιλο Μήτση. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτω από ποιο εμπορικό όνομα θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο, όμως αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα κτήριο κόσμημα στον Πειραιά. Βάσει του επενδυτικού προγράμματος, η νέα μονάδα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

το νέο 4άστερο ξενοδοχείο θα βρίσκεται κοντά στους σταθμούς του ΗΣΑΠ Πειραιά αλλά και το λιμάνι. Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου boutique ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου 10 και Λεωχάρους

Σημαντικά ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των πολιτών και επισκεπτών του Πειραιά, καθώς ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας σε δρόμους του Δήμου Πειραιά, προϋπολογισμού ύψους 2.400.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *