Ποσειδώνια 2022

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζει και φέτος η ναυτιλιακή κοινότητα την 27 η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, μετά από μία μεγάλη παύση τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας.

Η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην παραδοσιακή, φυσική της μορφή, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από 6 έως 10 Ιουνίου και η είσοδος είναι δωρεάν.Η έκθεση θα προσφέρει στους συνέδρους και στους οικοδεσπότες, όπως
πάντα, μια πλατφόρμα για γνώση, αλληλεπίδραση και δικτύωση. Το μεγαλύτερο μέρος των επιβεβαιωμένων κρατήσεων εκθεσιακού χώρου στα φετινά Ποσειδώνια προέρχεται και πάλι από διεθνείς εταιρείες.

Ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτών της εκδήλωσης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο ναυτιλιακό κλάδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τόσο ισχυρή ζήτηση και νιώθουμε την επιθυμία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας να ξαναβρεθεί στα Ποσειδώνια. Ως έδρα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, τα Ποσειδώνια ήταν πάντα ένας δημοφιλής προορισμός για δικτύωση με τους ηγέτες του κλάδου, για παρουσίαση των τελευταίων μηχανολογικών και τεχνολογικών εξελίξεων στη ναυτιλία και για τη συμμετοχή σε συζητήσεις που διαμορφώνουν τον διεθνή διάλογο για τα σημαντικότερα ζητήματα του κλάδου».

H πρόσφατα εκλεγμένη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού, στέλνει το δικό της μήνυμα στήριξης στη διοργάνωση των
Ποσειδωνίων 2022:

«Η καθιερωμένη παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων επιστρέφει φέτος, μετά από 4 έτη απουσίας λόγω της πανδημίας, με ισχυρές βάσεις, ώστε όχι μόνο να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, αλλά και να τις υπερβεί».

«Έχοντας λάβει την τιμή να ηγηθώ της ιστορικής μας Ένωσης, του θεσμικού εκπροσώπου της ελληνικής ναυτιλίας η οποία κατέχει περίπου το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και το 59% του ελεγχόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στόλου, εκ μέρους και του Διοικητικού μας Συμβουλίου, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχή διεξαγωγή της σημαντικής αυτής έκθεσης για τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, που αποτελεί καθοριστικό πυλώνα του
παγκόσμιου εμπορίου και της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε η κ. Τραυλού.

«Τα Ποσειδώνια 2022 προσφέρουν ευκαιρίες για σύμπραξη της ναυτιλιακής κοινότητας και συσπείρωση σε κοινές αποδεκτές αρχές και αμοιβαία επωφελείς στρατηγικές για έναν φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο ναυτιλιακό κλάδο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», σημείωσε η κ. Τραυλού.

Το Tradewinds Shipowners Forum θα ανοίξει το συνεδριακό πρόγραμμα με μια συζήτηση γύρω από τη διαχείριση για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Με θέμα «Αδράξτε τη στιγμή στην Ενεργειακή Μετάβαση», το Tradewinds Forum θα φιλοξενήσει τρεις δυνατές συζητήσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ κορυφαίων παραγόντων του κλάδου.

Ορισμένα κορυφαία ονόματα από την παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως ομιλητές στο Φόρουμ, ανάμεσα τους οι Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης, Capital Maritime, Trading Corp., Χάρης Βαφειάς, Stealth Maritime Corp, Αγγελική Φράγκου, Navios Maritime Holdings, Γιάννης Κούστας, Danaos Corporation, Νίκος Τσάκος, Tsakos Energy Navigation, John Michael Radziwill, C Transport Maritime, Alex Χατζηπατέρας, Dorian LPG, Christopher J. Wiernicki, ABS κ.α.

Η έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.