Νέο Έτος, νέες εργασιακές συνήθειες;

Είμαι βέβαιη ότι έχετε ακούσει πολλές συμβουλές για την αύξηση της παραγωγικότητας στην εργασία, μερικές από τις οποίες είναι πιο σημαντικές από άλλες. Συγκέντρωσα κάποιες από τις πιο χρήσιμες συμβουλές, καθώς οι ώρες εργασίες είναι συγκεκριμένες κάθε ημέρα και ένας παραγωγικός και ικανοποιημένος υπάλληλος είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο οποιασδήποτε επιχείρησης!

Οι πιο σημαντικές συμβουλές:

Κατανομή ρόλων, ευθυνών και αρμοδιοτήτων + -

Τα σαφή καθήκοντα εργασίας βοηθούν έναν υπάλληλο να ξέρει πάντα τι απαιτείται από αυτόν και έτσι να θέτει τις σωστές προτεραιότητες. Η ικανοποίηση που έρχεται κάθε φορά που επιτυγχάνεται ένας στόχος, λειτουργεί ως σημαντικό κίνητρο για να είναι κανείς πρόθυμος και να πετυχαίνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η επικοινωνία των στόχων της εταιρείας + -

Βοηθάει πολύ στο να ξέρουν όλοι που να εστιάσουν. Η επικοινωνία του οράματος της εταιρείας και το πως θα επιτευχθεί από τον ηγέτη και την ομάδα του επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν σαφή κατεύθυνση για το πως να πορευθούν.

Εκπαίδευση + -

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης που να προσβλέπουν στην βελτιστοποίηση δεξιοτήτων των εργαζομένων. Η επιπλέον γνώση οδηγεί την ομάδα σε ένα υψηλότερο επίπεδο προετοιμάζοντας την να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν καθημερινά.

Τεχνολογία + -

Ένα ενημερωμένο σύστημα λογισμικού και τεχνικού εξοπλισμού διασφαλίζει ότι δεν χάνεται χρόνος σε ενοχλητικές τεχνικές επιπλοκές. Μια πλήρως λειτουργική και καλά διατηρημένη τεχνολογική υποδομή μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα παραγωγικότητας.

Κάποιες πιο πρακτικές συμβουλές:

Ορίστε τις προτεραιότητες και τις προθεσμίες σας + -

Αποφασίστε τι πρέπει να κάνετε πρώτα και θυμηθείτε πάντα να ορίζετε το χρονικό όριο που πρέπει να τεθεί για να ολοκληρωθεί η κάθε εργασία. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια.

Να κρατάτε πάντοτε σημειώσεις + -

Είτε με ένα απλό στυλό και χαρτί ή με ένα πιο εξελιγμένο notepad/ tablet, η τήρηση σημειώσεων είναι απαραίτητη για να θυμάστε κάθε μέρος μιας συζήτησης. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο όταν επανεξετάζετε ένα θέμα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ να είστε θετικοί, να είστε ευγενικοί, να μιλάτε έστω για λίγο με άλλους συναδέλφους, να κάνετε μικρά διαλείμματα, να βγείτε για μια σύντομη βόλτα για να νιώσετε καλύτερα μετά από μια δύσκολη ημέρα. Ένας χαρούμενος υπάλληλος που αγαπάει την δουλειά  και το εργασιακό του περιβάλλον μπορεί να συγκεντρωθεί και να αποδώσει καλύτερα.

Από την Έφη Μετηρτίκα