Ποιό είναι το μυστικό του να είναι κανείς πιο ευτυχισμένος στην δουλειά του;

Το να αγαπάτε αυτό που κάνετε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνετε τους καθημερινούς εργασιακούς σας στόχους είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για να είναι κανείς ευτυχισμένος με τη δουλειά του.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review, ο Rob Cross και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με 160 άτομα από διαφορετικούς χώρους εργασίας και διαπίστωσαν ότι η πρόοδος στην καριέρα μας εξαρτάται όχι μόνο από την δουλειά αυτή κάθε αυτή αλλά και από τις σχέσεις που έχει κανείς μέσα και έξω από τον χώρο εργασίας του.

Αυτό, γιατί οι σχέσεις μας δίνουν έναν σκοπό και ένα νόημα στην ζωή μας. Οι άνθρωποι που είχαν πολύ απαιτητικές δουλειές αισθάνθηκαν πιο ικανοποιημένοι από εκείνους με λιγότερο απαιτητικές δουλειές όταν είχαν ανθρώπους δίπλα τους με τους οποίους συνεργάζονταν καλά στην δουλειά αλλά είχαν και την αντίστοιχη υποστήριξη στο σπίτι.

Η έρευνα του Cross έδειξε ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ευτυχισμένοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία ή δύο κοινωνικές ομάδες εκτός εργασίας και προτείνει ότι όλοι πρέπει να επιλέξουν δραστηριότητες που να τους αρέσουν και στις οποίες να  επενδύουν τον χρόνο που απαιτείται αλλά και να συμμετέχουν σε κάτι συλλογικά.

Οι δραστηριότητες εκτός εργασίας είναι πολύ σημαντικές για την ευεξία σας τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι για πρώτη φορά; Βρείτε ανθρώπους με τους οποίους να ταιριάζετε και αξιοποιήστε πτυχές του χαρακτήρα σας που δεν «ανεβαίνουν και πέφτουν με το πόσο καλά μπορεί να πηγαίνουν τα πράγματα στο γραφείο», όπως λέει και ο Cross. Αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να είστε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή σας γενικότερα και αρα και στην εργασία σας.

Όλα είναι σχετικά και αλληλένδετα.