ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΦΕΛΗ & Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Η στεγαστική αγορά είναι πολύ σημαντική τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για την κοινωνία της χώρας με την ευρύτερη έννοια. Ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί ένα σύμπλεγμα αρκετών κλάδων της οικονομίας που τους επηρεάζει άμεσα και ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της οικονομίας. Καθώς θεωρείται μέθοδος επένδυσης με χαμηλό ρίσκο, αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων (εγχώριων & ξένων).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η στέγαση παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα καθώς μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να βελτιώσει τη δημόσια υγεία μειώνοντας την πιθανότητα επιδημιών, να επηρεάσει θετικά την κοινωνία με την ευρύτερη έννοια – λόγου χάρη μείωση εγκληματικότητας – , ενισχύοντας σε κάθε περίπτωση την οικονομική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι, η στεγαστική αγορά συνδέεται με πλήθος μακροοικονομικών παραγόντων, όπως :

Είναι σαφές, ότι ο κατασκευαστικός τομέας αποτελεί σημαντικό μερίδιο τόσο της οικονομικής δραστηριότητας όσο και του ΑΕΠ. Συνεπώς αυτή η υψηλή αλληλεπίδραση με το πέρασμα των χρόνων είναι αντικείμενο μελέτης και αποδεικνύει πως οποιαδήποτε μεταβολή του θα επιφέρει αλλαγές σε ποικίλους κλάδους της οικονομίας της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *